My Strong Mind på fritiden

Kunskap om vad som främjar välbefinnande behövs överallt där unga finns.

Kulturskola/Idrottsförening

Kunskap om metoder och strategier som främjar välbefinnande är inte bara hjälpsamt i skolans kontext. De behövs överallt där unga finns. 

Kulturskolor, idrottsföreningar och andra aktörer som verkar för att ungas fritid ska vara meningsfull, lustfylld och trygg gör ett fantastiskt arbete med att stärka unga i resan mot att nå sin fulla potential. 

Med kunskap om de faktorer som påverkar välbefinnande och om hur dessa kan stärkas praktiskt i klassrummet och på idrottsplanen, kan det främjande arbetet för psykisk hälsa och välbefinnande bli än mer träffsäkert.

Våra ämnesområden

My Strong Mind har utbildningsupplägg kring Motivation och målsättning; Stress, press och prestationsångest; Engagemang och flow samt om Mindset och vikten av att våga misslyckas. 

Din organisation kan själv, utifrån kontext och behov, skräddarsy en utbildning utifrån ovanstående innehåll. 

Utbildningarna ges med fördel i våra lokaler i Gamla stan i Stockholm alternativt där ni befinner er. Vi genomför även digitala utbildningstillfällen. 

Vårt Mindset påverkar hur vi ser på utmaningar 

Utbildningsinsatser behöver inte vara omfattande för att göra skillnad. Ett exempel på detta är forskningen kring Mindset där studier visat att det räcker med korta interventioner kring hur vi kan främja ett Dynamiskt mindset för att se konkreta resultat i ungas välbefinnande och utveckling. 
(Dweck, 2017) 

* Mindset är en “Mental referensram med vars hjälp vi selektivt organiserar och kodar information” (Crum 2013). Mindset handlar om vårt sätt att tänka kring intelligens, talang, färdigheter och vår förmåga att lära nytt. 

Vårt Mindset påverkar hur vi ser på utmaningar och inverkar på hur mycket vi lär oss och utvecklas. 

“It takes a village to raise a child”
- Tillsammans gör vi skillnad!

Citat från tidigare elever:

"Jag har lärt mig vilka delar jag behöver för att må bra och hur min hjärna kan förändras av mitt mindset. Jag tänker mer på saker jag inte är bra på som en utmaning att bli bättre istället för ett misslyckande."


"Jag är ju personligen intresserad av att veta varför jag gör som jag gör, tänker som jag tänker och mår som jag mår, så det var roligt att få lära sig mer om det - om stress och hur hjärnan funkar."

"Jag har haft viss kunskap innan om growth och fixed mindset, men jag lärde mig ännu mer och vad man kan göra för att öva på att ha ett mer growth mindset. Jag tycker att jag tog in det i min vardag, och det var flera av sakerna som jag ändå har försökt att göra."


"Jag tycker att samtalen om hur man kan sätta mål för sig själv och förebygga stress har varit väldigt bra för mig!"

Om du är intresserad av våra utbildningar eller vill delta i ett kostnadsfritt informationstillfälle - kontakta oss via formuläret.

Varmt välkommen att kontakta oss på My Strong Mind: